هوش تجاری
هوش تجاری با بهره برداری از گزارش تحلیل داده ها و همچنین امکان تجسم آنها میتواند ارزش دادهها در یک سازمان را نمایان کند. از این فرآیند میتوان به عنوان: (یک فرآیند تکنولوژی محور برای ارائه اطلاعات و همچنین تحلیل دادههای کاربردی جهت کمک به کارکنان و مدیران در اخذ تصمیمات دقیق یاد کرد.) هوش تجاری موجب میشود که کسب و کارها اطلاعات داخلی، منابع خارجی و همچنین دادههای سیستمهای فناوری را جمعآوری نمایند.
پس از بررسی و تحلیل دادهها، گزارشها و داشبوردهایی را تهیه نمایند. در نتیجه این تحلیلها، در دسترس کارکنان قرار گرفته تا بتوانند از آنها در برنامهریزی استراتژیک و تصمیمگیریها استفاده کنند.
با توجه به داده کاوی کسب و کارها، مصور سازی و ترکیب اطلاعات تحلیلی، شاهد کمک این فرآیند به سازمانها خواهیم بود.
موارد استفاده از هوش تجاری کدامند؟!
بهرهمندی از هوش تجاری مدرن وابسته به کسب و کارهای مختلف، متفاوت خواهد بود. اغلب زمانی که بتوانید یک دید دقیق و جامع از دادههای سازمان خود داشته باشید، میتوانید به راحتی برای:
- انجام تغییرات مختلف
- از بین بردن برنامههای غیر کاربردی
- تطبیق کسب و کار با تغییرات بازار
و غیره، از این فرآیند بهره برداری نمایید. به طور کلی از هوش تجاری (Business Intelligence) برای افزایش درآمد با تصمیمگیریهای دقیق و همچنین افزایش بهرهوری عملیاتی و غیره استفاده میشود. با استفاده از این فرآیند، کارکنان میتوانند فرصتهای مناسب را تشخیص داده و از استراتژیهای موثر برای ثبت و رقابت در بازار، استفاده کنند.
این فرآیند میتواند تاثیر مستقیمی بر روی عواملی نظیر:
- بازارهای رقابتی جدید
- بهبود عملکرد سیستم فروش و بازاریابی
- استقرار منابع
- تشخیص دستورالعملها و اولویتهای سازمان
- تقاضای محصول
- اهداف مهم از فروش
- سیستم قیمت گذاری
- بررسی دقیق نقاط ضعف و قوت سازمان (شناخت فرصتها، ریسک و …)
و بسیاری از موارد دیگر، داشته باشد. این فرآیند میتواند به راحتی بر روی عملکردها، تاکتیکها، تصمیمات و همچنین استراتژی شرکتها، بسیار تاثیرگذار باشد.
چرایی استفاده از این فرآیند:
آیا به دلیل و اهمیت استفاده از هوش تجاری (Business Intelligence) فکر کردهاید؟! یکی از مزایای بسیار مهم و ارزشمند این فرآیند، استفاده از دادههای سازمان برای اخذ تصمیمات دقیق و هوشمندانه است. در صورتی که از BI در یک سازمان و یا شرکت بهره برداری نشود، قطعا نمیتوان شاهد تصمیمات دقیق و آگاهانه بود.
در صورت عدم استفاده از این فرآیند، کارکنان و مدیران کسب و کارها، از دانش، تجربه، حدس و گمان و… برای اخذ تصمیم استفاده میکنند.
آیا این روش از دید شما برای دستیابی به موفقیت، کاربردی است؟!؟ با استفاده از این فرآیند، میتوان به مزایای فوقالعادهای دست یافت.